Pirosáfonya-leves füstölt csülökkel Posted in: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, habverő, szűrő, tűzhely
Eljárások: főzés, habarás, legírozás, tojás szétválasztása
Adag: 5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg füstölt csülök
80 dkg vörös áfonya
20 dl víz
2 db tojás
2 evőkanál liszt
1 kávéskanál só
3 dl tej
2 evőkanál tejföl
1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
1. A csülköt hideg vízben tegyük fel főni.
2. Amikor megpuhult, az elfőtt vizet pótoljuk, beletesszük az áfonyát.
3. Feleresztjük készítővel (liszt, só, tej vagy tejföl) és tálalás előtt tojássárgájával dúsítjuk.