ALGÉRIAI KUSZKUSZ Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Adag: 4-5 főre
vagy
vagy
Elkészítés:
A borsót beáztatjuk, majd sós vízben megfőzzük.
A hagymát apróra vágjuk és 3 evőkanál olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk előbb a kockára vágott birkahúst, átsütjük vele, majd a csirkét, amivel szintén átsütjük és az egészet félpuhára pároljuk a borral. Beletesszük a karikára vágott sárgarépát, a cukkinit és a paradicsomot.
A grízt közben leöntjük egy pohár vízzel és 30 percig állni hagyjuk. Az ételt úgy kell puhára párolni, hogy a grízt vagy a kuszkuszt, egy szűrőben gőz fölé tesszük és letakarjuk. Kb. 30 perc alatt mindkettő kész. A végén sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a borsót és a mazsolát. Tálalás előtt a grízt 2 kanál olajjal összekeverjük.