Lencseleves rizzsel Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, keverőtál, reszelő, séfkés, szűrő, tűzhely
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, kimagozás, párolás, reszelés, gyalulás, szűrés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Egy éjszakára áztassuk be a lencsét.
2. Öntsük le az áztatóvizet, utána friss sós vízben főzzük meg, de ne legyen túl puha.
3. Időközben vágjuk kockára a húsos szalonnát (kolozsvári vagy bacon) és a hagymát.
4. Az olajat forrósítsuk fel egy lábasban, és dinszteljük benne üvegesre a szalonnát, a hagymát, valamint a sóval eldörzsölt fokhagymát.
5. Keverjük bele a paradicsompürét, és öntsük fel előbb a fehérborral, utána pedig a húslevessel.
6. Adjuk hozzá a lecsepegtetett lencsét, a meghámozott, kimagvalt és kockára vágott paradicsomot, két citrom levét, valamint a főtt rizst.
7. Az egészet forrósítsuk fel, és ízesítsük sóval, borssal, cukorral. Tálalás előtt keverjük bele a reszelt juhsajtot.