PIZZA PÁRMAI SONKÁVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Elkészítjük a pizzatésztát, és hagyjuk kelni. Enyhén megolajozzuk a sütőlapot, és a tésztát közvetlenül ezen nyújtjuk ki.
2. Megmossuk a spárgát, fás végeit levágjuk (általában érezhető, honnantól puha), és 5 cm hosszú darabokra szeljük. Az újhagyma gyökerét és az egészen sötét levélrészeket levágjuk, majd a hagymát megmossuk, és hosszában kettévágjuk.
3. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (a légkeverésest előmelegítés nélkül 180 fokra kapcsoljuk).
4. A zöldségeket forrásban lévő, bő vízben 2 percig főzzük, majd hideg vízzel hirtelen leöblítjük, és lecsöpögtetjük őket.
5. A konzerv paradicsomot sóval, borssal fűszerezzük, és a tésztára kenjük. Rárakjuk a zöldségeket, megszórjuk sajttal, és meglocsoljuk olívaolajjal. A pizzát a sütő középső részén kb. 20 percig sütjük. Közben a sonkáról leválasztjuk a zsíros részt és leheletvékony szeletekre vágjuk.
6. Amikor a pizzát kivesszük a sütőből, rátesszük a sonkát, felszeleteljük, és így kínáljuk.
PIZZATÉSZTA
1. Egy tálba öntjük a lisztet, és elkeverjük egy nagy csipet sóval és az olajjal. Szétmorzsoljuk az élesztőt, és a langyos vízben felfuttatjuk.
2. A tálban először jól összekeverjük az egészet, utána már könnyebben megy a nyújtódeszkán. Megszórjuk egy kis liszttel, és a tésztát erőteljesen átgyúrjuk, míg szép selymes és sima lesz, vagy amíg a karunk bírja…
3. A tésztagolyót visszatesszük a tálba, letakarjuk egy konyharuhával, és várunk. Úgy 30-45 perc múlva a tészta kb. a duplájára dagad, így készen áll a sütésre.