Bundás sajt Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 45 perc  Munkaidő: 25 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár

Eszközök: habverő, keverőtál, konyhai robotgép, reszelő, serpenyő, tűzhely
Eljárások: formázás, habverés, panírozás zsemlemorzsával, reszelés, gyalulás, sütés bő zsiradékban, tojás szétválasztása

Adag: 6-8 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
25 dkg frissen reszelt cheddar sajt
5 dl olívaolaj
15 dkg zsemlemorzsa
10 dkg liszt
2 db tojásfehérje
2 db tojás
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Egy tálban 3 tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verünk.

2. Hozzáadjuk a sajtokat és a liszt felét. Sózzuk, borsozzuk.

3. A masszából diónyi golyókat formálunk. A maradék tojást és a tojássárgáját felverjük. A sajtgolyókat tojásba, lisztbe, zsemlemorzsába forgatjuk.

4. Egy serpenyőben, közepes tűzön az olajat felforrósítjuk, és a sajtgolyókat adagonként aranybarnára sütjük.

5. Szűrőkanállal papírtörlőre szedjük, és a felesleges olajat felitatjuk. Tálalóedényre rendezzük és forrón kínáljuk.