ZÖLDSÉGES PIZZA TELJES KIŐRLÉSŰ LISZTBŐL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. A tésztához az élesztőt 1,25 dl langyos vízzel és a cukorral egy kis tálban 10 perc alatt felfuttatjuk.
2. A háromféle lisztet és a sót egy tálba szórjuk, és a közepébe mélyedést készítünk. Beleöntjük az élesztőt és a vizet, majd kemény tésztává keverjük.
3. A tésztát 8-10 percig gyúrjuk, amíg rugalmas és sima lesz, majd cipót formálunk belőle. Kiolajozott tálba tesszük. A tálat tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 45 percig kelesztjük.
4. Kelesztés után kissé kilisztezett gyúródeszkán a tésztát 10 percig gyúrjuk, majd a tálba visszatéve, letakarva további 45 percig kelesztjük.
5. A sütőt 190 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Kiolajozunk egy 32 cm átmérőjű pizzasütőt.
6. Egy serpenyőbe kb. 60 ml olajat öntünk, és közepes fokozaton világosbarnára sütjük benne a padlizsánt a fokhagymával és a petrezselyemmel. Hozzáadjuk a cukkinit, még 5 percig sütjük.
7. A megkelt pizzatésztát az előkészített sütőtálban egyenletesen szétterítjük és megnyomkodjuk. A tésztára kanalazzuk a padlizsános keveréket, olajbogyót, pecorino sajtot, koktélparadicsomot. A maradék olajjal meglocsoljuk, és 20-25 perc alatt megsütjük. Melegen vagy langyosan tálaljuk.