Fokhagymás bagett Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db bagett
10 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
20 dkg szobahőmérsékletű vaj
10 dkg durvára vágott dióbél
½ csomó petrezselyemzöld
vagy
½ csomó turbolya
Elkészítés:
1. A fűszernövényeket letépdessük a szárukról, megmossuk, lecsurgatjuk, és apróra vágjuk.
2. A fokhagymát megtisztítjuk és szétnyomkodjuk.
3. A fűszernövényeket, a fokhagymát és a felaprított diót a vajjal és az olívaolajjal összekeverjük.
4. A franciakenyeret keresztbe kb. tízszer mélyen bevágjuk úgy, hogy egyben maradjon.
5. A fűszeres vajat a bevágásokba kenjük.
6. A bagettet alufóliába göngyöljük és kb. 15 percre a forró grillrostra fektetjük.