Fokhagymás bagett Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár

Eszközök: alufólia, grillező, grillrács, kés, keverőtál
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, hámozás, kikeverés, töltés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db bagett
10 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
20 dkg szobahőmérsékletű vaj
10 dkg durvára vágott dióbél
½ csomó petrezselyemzöld

vagy

½ csomó turbolya

Elkészítés:

1. A fűszernövényeket letépdessük a szárukról, megmossuk, lecsurgatjuk, és apróra vágjuk.

2. A fokhagymát megtisztítjuk és szétnyomkodjuk.

3. A fűszernövényeket, a fokhagymát és a felaprított diót a vajjal és az olívaolajjal összekeverjük.

4. A franciakenyeret keresztbe kb. tízszer mélyen bevágjuk úgy, hogy egyben maradjon.

5. A fűszeres vajat a bevágásokba kenjük.

6. A bagettet alufóliába göngyöljük és kb. 15 percre a forró grillrostra fektetjük.