Andalúz gazpacho Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető olcsó
Adag: 8 főre
Elkészítés:
1. A hagymát finomra vágjuk és 30 percre a borecetbe áztatjuk.
2. A paradicsomot meghámozzuk, félbevágjuk, magját eltávolítjuk. Negyedrészét kis kockákra vágjuk, a többit félretesszük.
3. A kenyeret vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. Turmixgépben összedolgozzuk a kinyomkodott kenyeret, az ecetben áztatott hagymát, a köményt, a hámozott, félbevágott paradicsomot (a kis paradicsomkockákat nem!), a fokhagymát és az olívaolajat. Felöntjük kb. 1 liter jéghideg vízzel, sóval, borssal ízesítjük és a hűtőbe tesszük.
4. A paprikát félbevágjuk, néhány percre forró sütőbe toljuk, bőrét lehúzzuk, húsát kis kockákra vágjuk.
5. Az uborkát meghámozzuk, félbevágjuk, magját eltávolítjuk. Szűrőbe tesszük, megszórjuk durva szemű sóval. 30 percig állni hagyjuk, végül kis kockákra vágjuk.
6. Ezután a leveshez adjuk a felkockázott paradicsomot, paprikát és uborkát.