Velencei kelkáposztaleves Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, fokhagymaprés, kés, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, habarás, hámozás, párolás, pirítás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Forrósítsuk fel az olajat egy fazékban, és olvasszuk ki benne a kockára vagdalt szalonnát (húsos kolozsvári vagy bacon).
2. Kicsit dinszteljük meg benne a sóval dörzsölt fokhagymát, valamint a finomra metélt hagymát.
3. Adjuk hozzá a megtisztított, megmosott, csíkokra metélt kelkáposztát és a felaprított (sózott) marhanyelvet, utána az egészet kicsit dinszteljük át.
4. Tegyük bele a köménymagot, a babérlevelet, és öntsük fel a húslevessel, majd 10 percig főzzük lassú tűzön.
5. Keverjük el a lisztet a fehérborral, és sűrítsük be vele a levest.
6. Töltsük hozzá a babot, és ízesítsük a borsfűvel, a sóval, a borssal, néhány csepp Worcester- valamint a paprikaszósszal.
7. Snidlinggel megszórtan tálaljuk.