Velencei kelkáposztaleves Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 45 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fazék, fokhagymaprés, kés, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, habarás, hámozás, párolás, pirítás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg kelkáposzta
2 dl fehérbor
10 dl húsleves
5 dkg liszt
1 db babérlevél
15 dkg főtt marhanyelv
1 evőkanál köménymag
1 kávéskanál só
2 gerezd fokhagyma
10 dkg húsos füstölt szalonna
2 evőkanál olívaolaj
1 doboz fehérbabkonzerv
1 fej vöröshagyma
1 csomó snidling
1 kávéskanál borsikafű
ízlés szerint Piros arany
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint Worcestershire szósz

Elkészítés:

1. Forrósítsuk fel az olajat egy fazékban, és olvasszuk ki benne a kockára vagdalt szalonnát (húsos kolozsvári vagy bacon).

2. Kicsit dinszteljük meg benne a sóval dörzsölt fokhagymát, valamint a finomra metélt hagymát.

3. Adjuk hozzá a megtisztított, megmosott, csíkokra metélt kelkáposztát és a felaprított (sózott) marhanyelvet, utána az egészet kicsit dinszteljük át.

4. Tegyük bele a köménymagot, a babérlevelet, és öntsük fel a húslevessel, majd 10 percig főzzük lassú tűzön.

5. Keverjük el a lisztet a fehérborral, és sűrítsük be vele a levest.

6. Töltsük hozzá a babot, és ízesítsük a borsfűvel, a sóval, a borssal, néhány csepp Worcester- valamint a paprikaszósszal.

7. Snidlinggel megszórtan tálaljuk.