Brokkolileves Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Az olajon megpárolom a finomra vágott hagymát, rádobom a meghámozott és felszeletelt brokkoliszárakat.
2. Kevés levest ráöntve fedő alatt párolom, majd beleteszem a brokkolirózsákat is.
3. Fűszerezem, felöntöm a maradék levessel és a brokkoli puhulásáig főzöm.
4. Néhány brokkolirózsát kiveszek és félreteszek a tálaláshoz, a levest pedig a tejszínnel együtt pürésítem.
5. A mandulát zsiradék nélkül aranyszínűre pirítom (vigyázok, hogy ne égjen meg) és tálaláskor a levesre szórom.
Csirkealaplé
1. A csirkét nagy fazékba rakjuk, felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a bőre a hústól kissé el nem válik. Leszedjük a leves tetején lévő habot.
2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a petrezselymet, a babérlevelet, a sót, majd lassú tűzön tovább főzzük, úgy 3-4 órán át. Ha szükséges, a főzés közben elpárolgott vizet forró vízzel pótoljuk.
3. Levesszük a tűzről, kiszedjük a csirkét és a zöldségeket a levesből. A levest átszűrjük finom fémszitán.