Krumplifőzelék Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, lábas, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, felengedés, forralás, főzés, hámozás, rántás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Önts a krumplira annyi vizet, hogy ellepje, add hozzá a sót, a majoránnát és a babérlevelet, és főzd puhára. Majd vedd ki belőle a babérlevelet és dobd el.
2. Készíts vékony rántást pirospaprika nélkül. Hideg vízzel (esetleg tejjel) öntsd fel, és kézi habverővel keverd simára.
3. Állandó keverés mellett öntsd a krumplira és lassú tűzön, kevergetve forrald fel. A végén keverd hozzá a tejfölt. A tejföllel már nem kell főzni.
Készítheted a főzeléket olaj nélkül is. Ebben az esetben max. 2 evőkanál liszttel készíts habarást (vízzel, vagy kevés tejjel keverd a lisztet csomómentesre, és amíg még elég sűrű, csak tejfölt adj hozzá. Addig hígítsd, amíg jó folyós nem lesz.) Ezzel a habarással csak egy keveset kell forralni.