Sült oldalas Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, sütő, tűzálló edény
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, sütés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg sertésoldalas
1 bögre víz
8 gerezd fokhagyma
3 evőkanál zsír
ízlés szerint köménymag
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A feldarabolt oldalast a zsírral és a fűszerekkel együtt tűzálló tálba teszem, felöntöm a vízzel.
2. 180 fokos sütőben lefedve 120 percig sütöm, a végén – ha még szükséges – fedetlenül sütöm egy kicsit, hogy megpiruljon.
Alacsonyabb hőfokon is készíthetjük, akkor természetesen tovább kell sütni.
A munka legnagyobb részét a sütő végzi el, nekünk csak az omlósra sült húst kell élvezni. Persze, ne feledkezzünk el a fűszeres pecsenyezsírról sem, ami jóféle kenyérre kenve szintén remek fogás.