CITROMDERESSZING Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 15 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, fokhagymaprés, kés, keverőtál, reszelő
Eljárások: hámozás, kikeverés, préselés, reszelés, gyalulás, zúzás

Adag: 1 adag (4 főre)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ db citrom
1 evőkanál víz
4 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál dijoni mustár
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A citrom héját forró vízben megmossuk, lereszeljük, a levét kifacsarjuk. Mindkettőt összekeverjük a mustárral, enyhén megsózzuk, megborsozzuk.

2. A fokhagymát meghámozzuk és hozzápréseljük. Az olívaolajat és a vizet habverővel kanalanként belekeverjük.