Heringsaláta Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 80 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, hűtőszekrény, kés, keverőtál, reszelő
Eljárások: darabolás, szeletelés, hűtés, kikeverés, préselés, reszelés, gyalulás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db pácolt hering
3 evőkanál napraforgóolaj
4 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál frissen reszelt torma
15 dkg tejföl
2 evőkanál citromlé
1 db alma
2 kisebb fej hagyma
2 db csemegeuborka
1 csokor petrezselyem

vagy

1 csokor snidling

vagy

1 csokor kapor
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A heringfiléket kis darabokra, a csemegeuborkát szeletekre vágjuk.

2. A hagymát vékony karikákra vágjuk, az almát negyedeljük, keresztben szeletekre vágjuk, meglocsoljuk a citromlével.

3. A tejfölt elkeverjük a joghurttal, a tormával, az ecettel és az olajjal, kissé megsózzuk, megborsozzuk.

4. Minden hozzávalót összekavarunk a mártással, 1-24 órát állni hagyjuk. A fűszernövényeket megmossuk, felaprítjuk és rászórjuk. Friss kenyérrel vagy héjában főtt krumplival tálaljuk.