JEGES SZŰZ Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, kés, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, keverve sütés, zúzás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Wokban 2 evőkanál olajat forrósítunk.
2. A sertés szűzpecsenyét éles késsel vékonyan felszeleteljük (1. kép).
3. A húst a wokba tesszük és 5 percig kevergetve pirítjuk, amíg megsül.
4. Éles késsel meghámozzuk a padlizsánt, majd apró kockákra vágjuk. A jégcsapretket lekapargatjuk, majd vékonyan felszeleteljük (2. kép).
5. A wokba öntjük a maradék olajat, majd beletesszük a padlizsánt és 4 percig kevergetve pirítjuk (3. kép).
6. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és további 1 percig kevergetve pirítjuk.
7. Hozzáadjuk a jégcsapretket és további 2 percig kevergetve pirítjuk.
8. Felöntjük a szójaszósszal és az édes chilimártással. Jól összekeverjük és 2 percig főzzük.
9. Előmelegített tálba halmozzuk. Párolt rizzsel körítjük.