JEGES SZŰZ Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 45 perc  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, kés, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, keverve sütés, zúzás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db jégcsapretek
50 dkg szűzpecsenye
4 evőkanál olaj
2 evőkanál édes chiliszósz
3 evőkanál sötét szójaszósz
2 gerezd fokhagyma
1 db padlizsán

Elkészítés:

1. Wokban 2 evőkanál olajat forrósítunk.

2. A sertés szűzpecsenyét éles késsel vékonyan felszeleteljük (1. kép).

3. A húst a wokba tesszük és 5 percig kevergetve pirítjuk, amíg megsül.

4. Éles késsel meghámozzuk a padlizsánt, majd apró kockákra vágjuk. A jégcsapretket lekapargatjuk, majd vékonyan felszeleteljük (2. kép).

5. A wokba öntjük a maradék olajat, majd beletesszük a padlizsánt és 4 percig kevergetve pirítjuk (3. kép).

6. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és további 1 percig kevergetve pirítjuk.

7. Hozzáadjuk a jégcsapretket és további 2 percig kevergetve pirítjuk.

8. Felöntjük a szójaszósszal és az édes chilimártással. Jól összekeverjük és 2 percig főzzük.

9. Előmelegített tálba halmozzuk. Párolt rizzsel körítjük.

A jégcsapretket Kínában nem nyersen eszik, mint mi, hanem belefőzik az ételekbe. Természetesen csak 1-2 percig, hogy ropogós állaga megmaradjon.