ÉDES-SAVANYÚ SERTÉSHÚS Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 60 perc  Munkaidő: 40 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, kés, keverőtál, tűzhely, wok, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, habarás, hámozás, keverve sütés, kicsontozás, kikeverés, zúzás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál méz
17 dkg friss ananász
50 dkg kicsontozott sertéskaraj
2 evőkanál olaj
1 evőkanál kukoricaliszt
3 evőkanál ketchup
2 evőkanál sötét szójaszósz
másfél dl ananászlé
2 gerezd fokhagyma
1 fej lilahagyma
10 dkg szójababcsíra
10 dkg csiperkegomba
10 dkg bébikukorica
1 db piros húsú paprika
2 szál sárgarépa
1 db cukkini

Elkészítés:

1. A kicsontozott sertéskarajt vékonyan felszeleteljük.

2. Wokban olajat forrósítunk.

3. A húst a wokba tesszük és 10 percig kevergetve pirítjuk, amíg teljesen megsül (1. kép).

4. Közben a cukkinit és a sárgarépát hasábokra vágjuk (2. kép).

5. A wokba tesszük a megtisztított, felszeletelt lilahagymát (3. kép), a hasábokra vágott sárgarépát, a cukkinit, a csíkokra vágott piros húsú paprikát, a megtisztított, félbevágott gombát, a hosszában félbevágott bébikukoricát és a zúzott fokhagymát. 5 percig kevergetve pirítjuk.

6. Hozzáadjuk a kockára vágott friss ananászt és a leöblített szójababcsírát. További 2 percig kevergetve pirítjuk.

7. Tálban összekeverjük a szójaszószt a ketchuppal, a fehérborecettel, mézzel, ananászlével és a kukorica-liszttel.

8. A keveréket a wokba öntjük és nagy lángon, gyakran kevergetve 3-4 percig főzzük, amíg a mártás kissé besűrűsödik. Az édes-savanyú sertéshúst előmelegített tálba halmozzuk. Párolt rizzsel körítjük.

Ha ropogósabban szeretjük a húst, mártsuk tojásfehérje és kukoricaliszt keverékébe, úgy süssük ki.