ÉDES-SAVANYÚ SERTÉSHÚS Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, kés, keverőtál, tűzhely, wok, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, habarás, hámozás, keverve sütés, kicsontozás, kikeverés, zúzás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A kicsontozott sertéskarajt vékonyan felszeleteljük.
2. Wokban olajat forrósítunk.
3. A húst a wokba tesszük és 10 percig kevergetve pirítjuk, amíg teljesen megsül (1. kép).
4. Közben a cukkinit és a sárgarépát hasábokra vágjuk (2. kép).
5. A wokba tesszük a megtisztított, felszeletelt lilahagymát (3. kép), a hasábokra vágott sárgarépát, a cukkinit, a csíkokra vágott piros húsú paprikát, a megtisztított, félbevágott gombát, a hosszában félbevágott bébikukoricát és a zúzott fokhagymát. 5 percig kevergetve pirítjuk.
6. Hozzáadjuk a kockára vágott friss ananászt és a leöblített szójababcsírát. További 2 percig kevergetve pirítjuk.
7. Tálban összekeverjük a szójaszószt a ketchuppal, a fehérborecettel, mézzel, ananászlével és a kukorica-liszttel.
8. A keveréket a wokba öntjük és nagy lángon, gyakran kevergetve 3-4 percig főzzük, amíg a mártás kissé besűrűsödik. Az édes-savanyú sertéshúst előmelegített tálba halmozzuk. Párolt rizzsel körítjük.
Ha ropogósabban szeretjük a húst, mártsuk tojásfehérje és kukoricaliszt keverékébe, úgy süssük ki.