Pisztáciás korong Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, sütőlap
Eljárások: darálás, formázás, kikeverés, sütés, töltés
Adag: 2 tepsi (15-16 darab)
Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk két sütőlemezt.
2. A darált natúr pisztáciát és a kristálycukrot tálban összekeverjük. A puha vajat tálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot. Robotgéppel, a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Alacsony fokozaton, apránként belekeverjük a lisztet és a sót.
3. A tésztából 1-1 evőkanálnyit kiveszünk, diónyi golyóvá formáljuk, ujjunkkal mélyedést nyomunk bele. Beletöltünk 1-1 mokkáskanálnyi cukros pisztáciát, a mélyedést tésztával befedjük.
4. A korongokat egymástól 2-3 cm távolságban sütőlemezre tesszük, aranysárgára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. 10 napig eltartható.