Pisztáciás korong Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, sütőlap
Eljárások: darálás, formázás, kikeverés, sütés, töltés

Adag: 2 tepsi (15-16 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dkg darált pisztácia
1 csipet só
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 evőkanál kristálycukor
20 dkg liszt

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk két sütőlemezt.

2. A darált natúr pisztáciát és a kristálycukrot tálban összekeverjük. A puha vajat tálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot. Robotgéppel, a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Alacsony fokozaton, apránként belekeverjük a lisztet és a sót.

3. A tésztából 1-1 evőkanálnyit kiveszünk, diónyi golyóvá formáljuk, ujjunkkal mélyedést nyomunk bele. Beletöltünk 1-1 mokkáskanálnyi cukros pisztáciát, a mélyedést tésztával befedjük.

4. A korongokat egymástól 2-3 cm távolságban sütőlemezre tesszük, aranysárgára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. 10 napig eltartható.