Citromos sütőtöktorta Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Adag: 1 tortaforma (24 centiméteres)
Elkészítés:
1. A meghámozott sütőtököt kockára vágjuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Lecsöpögtetjük, villával összetörjük.
2. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 24 cm átmérőjű tortaformát.
3. Tálba szitáljuk a lisztet, a fahéjat, a szerecsendiót, a gyömbért, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Hozzáadjuk a zabpelyhet is.
4. Egy másik tálban robotgéppel (közepes fokozaton) habosra keverjük a puha vajat a mézzel és a reszelt citromhéjjal. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyiket külön-külön jól kikeverjük.
5. A krémbe alacsony fokozaton, felváltva belekeverjük a száraz hozzávalókat, a sütőtökpürét és a tejet.
6. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 45-55 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd a kapcsos peremet eltávolítva rácsra borítjuk és teljesen kihűtjük.
7. A krémhez robotgéppel (közepes fokozaton) habosra keverjük a natúr tejszínkrémsajtot a porcukorral és a reszelt citromhéjjal. Annyi citromlevet adunk hozzá, hogy jól kenhető krémet kapjunk. A kihűlt torta tetejére halmozzuk.