Krumplis „muffin” kecskesajttal Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: alufólia, kés, muffinsütő, sütő
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, lerakás/rétegezés, sütés
Adag: 4-6 adag
Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 12 mélyedéses muffinsütőt kivajazunk.
2. A mélyedéseket majoránnalevelekkel kibéleljük, majd egy réteg krumplival beborítjuk. A következő réteg a kecske krémsajt lesz. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az alapanyagok elfogynak, de az utolsó réteg krumpli legyen.
3. Vajdarabokkal megszórjuk, és alumíniumfóliával beborítva 40 percig sütjük.
4. A fóliát levesszük, a tűz hőfokát 200 °C-ra növeljük (gáztűzhelynél 6-os fokozat), és 5-10 perc alatt aranybarnára sütjük. Forrón tálaljuk.