SÜLT PARADICSOM FOKHAGYMÁVAL ÉS SAJTSZÓSSZAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 40 perc  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: alufólia, borsdaráló, grillező, hűtőszekrény, kés, keverőtál, sütőtál
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, hámozás, hűtés, kikeverés

Adag: 1 tepsi (4-6 főre)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 gerezd vékonyra szeletelt fokhagyma
12 kisebb érett, félbevágott paradicsom
30 dkg kecskesajt
 dl extraszűz olívaolaj
24 ág rozmaring
3 evőkanál száraz fehérbor
3 evőkanál fehérborecet
1 szál vékonyra szeletelt újhagyma
1 evőkanál durvára vágott snidling
1 evőkanál finomra vágva majoránna
1 evőkanál finomra vágva kakukkfű
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A kecskesajtot (amelyből a legkrémesebbet vegyük), kakukkfüvet, majoránnát, snidlinget, újhagymát (melynek csak a fehér részét használjuk fel) egy tálban simára keverjük.

2. Ráöntjük az ecetet és a bort, majd újból összekeverjük. A tálat alufóliával letakarjuk, és a hűtőbe tesszük.

3. A grillsütőt magas hőfokra állítjuk. A fél paradicsomokat vágott felükkel felfelé sütőtálba rakjuk, és 1-1 fokhagymaszeletet, illetve rozmaringágacskát szúrunk beléjük. Olajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk.

4. A paradicsomokat 5-10 percig grillezzük, amíg kissé megpuhulnak. A fűszeres sajtszósszal forrón tálaljuk.