SÜLT PARADICSOM FOKHAGYMÁVAL ÉS SAJTSZÓSSZAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: alufólia, borsdaráló, grillező, hűtőszekrény, kés, keverőtál, sütőtál
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, hámozás, hűtés, kikeverés
Adag: 1 tepsi (4-6 főre)
Elkészítés:
1. A kecskesajtot (amelyből a legkrémesebbet vegyük), kakukkfüvet, majoránnát, snidlinget, újhagymát (melynek csak a fehér részét használjuk fel) egy tálban simára keverjük.
2. Ráöntjük az ecetet és a bort, majd újból összekeverjük. A tálat alufóliával letakarjuk, és a hűtőbe tesszük.
3. A grillsütőt magas hőfokra állítjuk. A fél paradicsomokat vágott felükkel felfelé sütőtálba rakjuk, és 1-1 fokhagymaszeletet, illetve rozmaringágacskát szúrunk beléjük. Olajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk.
4. A paradicsomokat 5-10 percig grillezzük, amíg kissé megpuhulnak. A fűszeres sajtszósszal forrón tálaljuk.