Hagyományos wassail Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, lábas, reszelő, sütő, tepsi, turmixgép, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, kimagozás, reszelés, gyalulás, sütés, turmixolás
Adag: 1 adag (8-10 főre)
Elkészítés:
1. Melegítsük fel a sütőt 180 fokra (gáz 4. fokozat). Hámozzunk meg 2 almát, és a magházukat is távolítsuk el, majd vágjuk vastag szeletekre.
2. Egy tepsibe rétegezve rakjuk le, szórjuk meg a barna cukorral és permetezzünk rá 0,6 dl barna sört.
3. Addig süssük, míg az almák jól meg nem puhulnak, vagyis kb. 45 percig.
4. Eztán egy konyhai keverőgéppel keverjük simára az almát a levével együtt. Tegyük egy főzőedénybe, közepesnél valamivel gyengébb lángra és adjuk hozzá a maradék sört, sherryt, a finomra reszelt citromhéjat, a szerecsendiót, a fahéjat és a gyömbért.
5. Óvatosan főzzük pár percig, majd öntsük tálba.
6. A megmaradt almát hámozzuk meg, magházát vágjuk ki, és szeleteljük fel. Tegyük a szeleteket az ünnepi tálba, és melegen kínáljuk.