BOROS MARHA BAMBUSZRÜGGYEL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 45 perc  Munkaidő: 35 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, kés, keverőtál, tűzhely, vágódeszka, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, julienre vágás, keverve sütés, kikeverés, szűrés, zúzás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
22 dkg konzerv bambuszrügy
35 dkg bélszín
2 evőkanál olaj
1 fej lilahagyma
15 dkg kesudió
10 dkg szójababcsíra
2 szál sárgarépa
½ fej kínai kel
1 db cukkini
1 db piros húsú paprika
A mártáshoz:
3 evőkanál félszáraz fehérbor
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 evőkanál paradicsompüré
1 teáskanál kukoricaliszt
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál világos szójaszósz

Elkészítés:

1. A húst éles késsel vékony csíkokra vágjuk.

2. Wokban olajat forrósítunk. Beletesszük a bélszínt és a felszeletelt hagymát. 4-5 percig kevergetve pirítjuk (1. kép).

3. A cukkinit ferdén felszeleteljük (2. kép).

4. A wokba tesszük a csíkokra vágott piros húsú paprikát, a karikára vágott sárgarépát és a cukkinit (3. kép). 5 percig kevergetve pirítjuk.

5. Hozzáadjuk a csíkokra vágott kínai kelt, a szójababcsírát és a lecsöpögtetett bambuszrügyet. 2-3 percig főzzük.

6. Megszórjuk a kesudióval.

7. A mártáshoz tálban összekeverjük a fehérbort a szójaszósszal, a kukoricaliszttel, a paradicsompürével és a zúzott fokhagymával. Őrölt gyömbérrel ízesítjük és a wokba öntjük. Jól összekeverjük, majd 2-3 percig főzzük, amíg kissé besűrűsödik.

8. A boros marhát előmelegített tálba halmozzuk és forrón tálaljuk.