DREZDAI GYÜMÖLCSKENYÉR Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: gyúródeszka, kés, konyhai mérleg, konyhai robotgép, reszelő, sütő, tepsi
Eljárások: dagasztás, darabolás, szeletelés, formázás, gyúrás, kelesztés, reszelés, gyalulás, sütés, törés
Adag: 1 tepsi (2 rúd)
Elkészítés:
1. Az élesztőt az 1 evőkanál cukorral cukrozott tejben felfuttatjuk, majd a puha margarinnal, a liszttel, a kristálycukorral és a sóval összegyúrjuk.
2. A megkelesztett élesztőt beledolgozzuk és 60 percig kelni hagyjuk.
3. Ezután a durvára tört mandulát, a cukrozott citrom- és narancshéjat, a (lehetőelg többféle) mazsolát meg a reszelt citromhéjat hozzáadjuk, átgyúrjuk, majd duplájára kelesztjük.
4. Ebből a tésztából két rúdat formálunk, ezeket a margarinnal kikent tepsibe fektetjük, majd előmelegített sütőbe tolva, közepes lánggal kb. 60 percig sütjük.
5. Még melegen tetejüket a megolvasztott margarinnal megkenjük, és porcukorral bőven megszórjuk.