Kakaós varázstészta Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, tepsi
Eljárások: kevert tészta kikeverése, kikeverés, sütés, szitálás
Adag: 1 tepsi (6 főre)
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt (4-es fokozat, 180°C). Robotgéppel összedolgozzuk a vajat, a vaníliaaromát 25 dkg cukorral. Amikor már lágy és sima, hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport, belekeverünk 7 dkg kakaót, végül beleöntjük a tejet, és kikeverjük.
2. A keveréket egy kb. 28 x 20 centiméteres szögletes tűzálló tálba öntjük.
3. Egy kisebb tálban összekeverjük a megmaradt cukrot és kakaót, és a keverékre szórjuk.
4. Erre óvatosan ráöntjük a vizet; felkeverni nem szabad!
5. 45-55 percig sütjük (a massza teteje tésztaszerű lesz, alja pedig krémes marad).
6. Azonnal tálaljuk, különben a tál alján lévő krémet magába szívja a tészta.
A kakaós tésztát tejszínhabbal vagy akár fagylalttal is kínálhatjuk – ahogy ízlik.