Német vaníliás vajkrém Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 30 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: keverőtál, konyhai robotgép, lábas, tűzhely
Eljárások: forralás, főzés, kikeverés, tojás szétválasztása

Adag: 1 adag

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg vaj
1 rúd vanília
5 dl tej
3 db tojássárgája
4 dkg étkezési keményítő
15 dkg kristálycukor

Elkészítés:

1. A vaníliás vajkrémhez a cukor felét az étkezési keményítővel tálkába tesszük.

2. A tojássárgáját és a tej felét beleöntjük. A hozzávalókat jól elkeverjük.

3. Közben a maradék tejet és a cukrot, valamint a vaníliavelőt felforraljuk. A felkevert étkezési keményítőt lassan, erős lángon, folyamatos kevergetés közben a forrásban lévő tejbe öntjük, és többször felforraljuk.

4. A vajat habosra verjük, és a vaníliakrémet beletesszük. A kettőnek azonos hőmérsékletűnek kell lennie, mert különben a krém összemegy.