Rántott garnéla ponzumártással Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 50 perc könnyen elkészíthető drága
Eszközök: húsklopfoló, kés, keverőtál, műanyagfólia, serpenyő, tűzhely
Eljárások: klopfolás, panírozás zsemlemorzsával, rák előkészítése, sütés bő zsiradékban
Adag: 4-6 főre (18 darab)
Elkészítés:
1. A garnélát kibontjuk a páncéljából, tápcsatornáját eltávolítjuk, a farkát rajta hagyjuk. A garnéla hátát levágjuk, hogy pillangóformát kapjunk, majd két réteg műanyag fólia közé tesszük, és gyengéden szeletformára verjük.
2. A kukoricalisztet, a tojást és a kenyérmorzsát külön-külön tálba tesszük. Kissé felverjük a tojásokat. A garnélákat bemártjuk a kukoricalisztbe, a tojásba és a kenyérmorzsába.
3. A wokot egyharmadáig megtöltjük olajjal, 180 °C-ra felforrósítjuk, vagy megvárjuk, amíg egy kenyérkocka 15 másodperc alatt megpirul benne.
4. Egyszerre 6 garnélát sütünk, oldalanként 1-1 percig, amíg a morzsa megpirul – vigyázzunk, nehogy megégjen. Ponzumártással körítve azonnal tálaljuk.