KACSA HOISIN MÓDRA, PÓRÉVAL ÉS KÁPOSZTÁVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, reszelő, tűzhely, vágódeszka, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, keverve sütés, reszelés, gyalulás, sütés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A wokot előmelegítjük. Beletesszük a kacsamelleket a bőrös felükkel lefelé, 5 percig sütjük (1. kép). Megfordítjuk, és a kisült zsírban a húsos oldalt is 5 percig sütjük (ha nem elég nagy a wok, két részletben kell sütni).
2. A kacsamellet kivesszük, deszkára téve felszeleteljük (2. kép).
3. Egy evőkanálnyi zsírt benne hagyunk a wokban, a többit kiöntjük.
4. A fejes káposztát és a póréhagymát vékonyan felszeleteljük (3. kép).
5. A wokba beletesszük a káposztát, a reszelt narancshéjat és a póréhagymát. 5 percig kevergetve pirítjuk.
6. A kacsát visszatesszük a wokba, meglocsoljuk a hoisinmártással.
7. 2-3 perc alatt összemelegítjük a zöldségekkel. Közben a szezámmagot ízlés szerint 1 percig kevergetve pirítjuk.
8. A kacsát előmelegített tálba halmozzuk és megszórjuk a szezámmaggal.
Fejes káposzta helyett kelkáposztával is készíthetjük.