ALMAFÁNK Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, papírtörlő, serpenyő, tűzhely
Eljárások: bundázás, darabolás, szeletelés, habverés, hámozás, kikeverés, kimagozás, pihentetés, sütés bő zsiradékban, tojás szétválasztása
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A lisztet egy tálba öntjük. A tojások sárgáját a sóval és a napraforgóolajjal összekeverjük, és a lisztet alaposan beledolgozzuk.
2. Apránként a tejet is hozzákeverjük.
3. A tésztamasszát letakarjuk, és 60 percig pihentetjük.
4. A zamatos almát meghámozzuk, félbevágjuk, a magházat kivágjuk, és a gyümölcsöt vékony (kb. 5 mm-es) karikákra vágjuk.
5. A calvadossal meglocsoljuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a tésztához keverjük.
6. Az almakarikákat egyesével a tésztába forgatjuk, és a felforrósított olajban megsütjük. Konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, és a porcukorral megszórva tálaljuk.