ALMAFÁNK Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 120 perc  Munkaidő: 60 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, papírtörlő, serpenyő, tűzhely
Eljárások: bundázás, darabolás, szeletelés, habverés, hámozás, kikeverés, kimagozás, pihentetés, sütés bő zsiradékban, tojás szétválasztása

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb lédús alma
3 evőkanál calvados pálinka
1 dl tej
1 csipet só
1 evőkanál napraforgóolaj
2 db tojás
15 dkg liszt
A sütéshez:
igény szerint olaj
A szóráshoz:
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. A lisztet egy tálba öntjük. A tojások sárgáját a sóval és a napraforgóolajjal összekeverjük, és a lisztet alaposan beledolgozzuk.

2. Apránként a tejet is hozzákeverjük.

3. A tésztamasszát letakarjuk, és 60 percig pihentetjük.

4. A zamatos almát meghámozzuk, félbevágjuk, a magházat kivágjuk, és a gyümölcsöt vékony (kb. 5 mm-es) karikákra vágjuk.

5. A calvadossal meglocsoljuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a tésztához keverjük.

6. Az almakarikákat egyesével a tésztába forgatjuk, és a felforrósított olajban megsütjük. Konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, és a porcukorral megszórva tálaljuk.