DATOLYÁS-ZABPELYHES KEKSZ Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, sütőlap, sütőpapír, szita
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, kikeverés, sütés, szitálás
Adag: 2 tepsi (20 darab)
Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk két sütőlemezt. A lisztet, a sütőport és a sót tálba szitáljuk.
2. A felvágott vajat belemorzsoljuk, és porhanyós tésztát készítünk. Hozzáadjuk a tojást, tovább keverjük. Belekeverjük a cukrot, a zabpelyhet és a durvára vágott datolyát.
3. Evőkanállal lepényeket szaggatunk. Egymástól 5 cm-re a sütőpapírral kibélelt sütőlemezre rakjuk. 12-15 perc alatt világosbarnára sütjük. Néhány percig még a sütőben hagyjuk. Rácsra téve hagyjuk teljesen Kihűlni. 5 napig eltartható.