GRILLEZETT BÁRÁNYBORDA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, fokhagymaprés, grillrács, hűtőszekrény, kés, keverőtál
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, hámozás, kikeverés, pácolás, préselés, zúzás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk és összezúzzuk. A mentaleveleket megtisztítjuk és felaprítjuk.
2. A borsot és a citromlevet összekeverjük a növényi olajjal, s a báránybordát ezzel minden oldaláról bekenjük.
3. A húst lefedjük és legalább 1 napra a marinádban hagyjuk.
4. A húst kiszedjük a marinádból, és 8-10 percre a forró grillrostra fektetjük. Mentamártással tálaljuk.
MENTAMÁRTÁS
1. A fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A mentaleveleket letépjük a szárról, megmossuk, leszárítjuk, és finomra összevágjuk.
2. A hagymát forró olívaolajban üvegesre pároljuk. Belerakjuk a cukrot, és állandó keverés közben beleforgatjuk a menta felét.
3. Leöntjük sherryecettel és zöldséglevessel. Néhány percig főzzük, majd a lábast levesszük a tűzről.
4. Belekeverjük az édes tejszínt és a maradék mentát. Még egyszer ízesítjük és langyosan vagy hidegen tálaljuk.