CSIRKEMELL BAZSALIKOMOS-FENYŐMAGOS PESTÓVAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 40 perc  Munkaidő: 25 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kés, reszelő, serpenyő, szűrő, tésztafőző fazék, turmixgép, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, reszelés, gyalulás, sütés, szűrés, turmixolás, zúzás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db lebőrözött csirkemellfilé
2 evőkanál olaj
35 dkg hosszúmetélt

vagy

35 dkg fettuccine
ízlés szerint frissen őrölt bors
A díszítéshez:
kevés friss bazsalikomlevél
A pestóhoz:
3 evőkanál fenyőmag
10 dkg friss, apróra vágott bazsalikom
2 evőkanál reszelt pecorino romano sajt
6 dkg reszelt parmezán sajt
1 nagy csipet só
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. A pestóhoz a bazsalikomot, az olívaolajat, a fenyőmagot és a fokhagymát egy nagy csipet sóval turmixgépbe tesszük, és simára keverjük. A kész keveréket tálba kapargatjuk, és hozzákeverjük a reszelt sajtokat.

2. A növényi olajat serpenyőben közepes lángon felmelegítjük. A csirkemelleket, egyszer megfordítva, 8-10 percig sütjük, amíg a leve már nem rózsaszínes. Kis kockákra vágjuk.

3. Vastag aljú fazékban enyhén sós vizet forralunk. Beletesszük a tésztát, újraforraljuk, és 8-10 perc alatt kifőzzük, amíg éppen csak megpuhul (al dente). Jól lecsepegtetjük, és előmelegített tálalóedénybe tesszük. Hozzáadjuk a csirkehúst meg a pestót, és borssal fűszerezzük. Jól összekeverjük.

4. Bazsalikomhajtással díszítjük, és melegen tálaljuk.