GYÜMÖLCSÖS MORZSA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: edényfogó, hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyharuha, műanyagfólia, nyújtófa, sütő, tortaforma
Eljárások: darabolás, szeletelés, gyúrás, hűtés, kimagozás, nyújtás, pihentetés, sütés, töltés
Adag: 1 tortaforma (24 centiméteres)
Elkészítés:
1. A tésztához a lisztet és a cukrot tálba tesszük. A vajat kézzel belemorzsoljuk a keverékbe (1. kép). Hozzáadjuk a vizet és az egészet lágy tésztává dolgozzuk össze. Műanyag fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
2. A lehűtött tésztát kinyújtjuk és egy 24 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk. Villával megszurkáljuk és 30 percre ismét hűtőszekrénybe tesszük.
3. A töltelékhez a málnát, a szilvát és a cukrot összekeverjük és elosztjuk a tészta tetején (2. kép).
4. A morzsához a lisztet, a cukrot és a vajat kézzel morzsalékos keverékké dolgozzuk Hozzáadjuk a diót és a mogyorót is.
5. A morzsát a gyümölcs tetejére szórjuk (3. kép) és az így előkészített süteményt 200 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Hűlni hagyjuk és tejszínhabbal tálaljuk.