Brassói aprópecsenye Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 55 perc  Munkaidő: 25 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, serpenyő, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, párolás, pirítás, zúzás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 gerezd fokhagyma
60 dkg sovány sertésdió

vagy

60 dkg sovány sertéscomb
1 teáskanál fűszerpaprika
2 fej vöröshagyma
12 dkg zsír
ízlés szerint delikát
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A lemosott húst vágd vékony, kicsi szeletekre, mindkét oldalán sózd, egyik oldalán borsozd.

2. A hagymát vágd apró kockákra, és a zsírban párold-süsd aranysárgára, majd tedd bele a besózott húst, szórd le finoman Delikáttal, és önts alá 2-3 mokkáskanál vizet.

3. Fedő alatt párold puhára a húst. Ha szükséges, a vizet apránként pótold.

4. Ha már puha, a fedőt levéve süsd zsírjára.

5. Ekkor add hozzá a zúzott fokhagymát, és még 3-4 percig minimális tűzön hagyd sülni.

6. A tűzről levéve 2 perc várakozás után szórd meg a fűszerpaprikával, és óvatosan keverd át. Olajban sült hasábburgonyával kínáld.