Brassói aprópecsenye Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, serpenyő, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, párolás, pirítás, zúzás
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. A lemosott húst vágd vékony, kicsi szeletekre, mindkét oldalán sózd, egyik oldalán borsozd.
2. A hagymát vágd apró kockákra, és a zsírban párold-süsd aranysárgára, majd tedd bele a besózott húst, szórd le finoman Delikáttal, és önts alá 2-3 mokkáskanál vizet.
3. Fedő alatt párold puhára a húst. Ha szükséges, a vizet apránként pótold.
4. Ha már puha, a fedőt levéve süsd zsírjára.
5. Ekkor add hozzá a zúzott fokhagymát, és még 3-4 percig minimális tűzön hagyd sülni.
6. A tűzről levéve 2 perc várakozás után szórd meg a fűszerpaprikával, és óvatosan keverd át. Olajban sült hasábburgonyával kínáld.