CSERESZNYÉS-CSOKOLÁDÉS ROPOGÓS Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 35 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, sütő, sütőlap, sütőpapír, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, kikeverés, sütés, szitálás

Adag: 2 tepsi (35 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál kakaó
2 evőkanál kandírozott cseresznye
1 csipet só
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál méz
1 teáskanál sütőpor
2 evőkanál zabpehely
12 dkg kukoricapehely
12 dkg vaj
12 dkg kristálycukor
24 dkg liszt

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk két sütőlemezt. A lisztet, a kakaót, a sütőport és a sót tálba szitáljuk.

2. Hozzáadjuk a kissé összemorzsolt kukoricapelyhet, a zabpelyhet és a finomra vágott cukrozott cseresznyét.

3. A felvágott vajjal serpenyőben gyenge tűzön megolvasztjuk a cukrot és a mézet. Hozzáadjuk az 1 teáskanál tejben feloldott szódabikarbónát. A vajas elegybe belekeverjük a száraz adalékokat.

4. A sütőpapírral kibélelt sütőlemezre teáskanállal 3-4 cm távolságra tésztahalmokat teszünk. A tészták tetejét villával lelapítjuk. 15-20 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Egy hétig eltartható.