KÓKUSZOS ROPOGÓS Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 35 perc  Munkaidő: 15 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, sütőpapír, szita, tepsi, tűzhely
Eljárások: cukorszirup készítése, darabolás, szeletelés, kikeverés, sütés, szitálás

Adag: 2 tepsi (35 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál kókuszreszelék
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál tej
1 evőkanál méz
1 evőkanál kakaó
2 evőkanál zabpehely
8 dkg kukoricapehely
12 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
26 dkg liszt

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk két nagy sütőlemezt.

2. A lisztet, a kakaót, a sütőport és a sót tálba szitáljuk. Belekeverjük a kókuszreszeléket, a kissé összemorzsolt kukoricapelyhet, zabpelyhet.

3. A felszeletelt vajat, a cukrot és a mézet lábosban kis lángon összeolvasztjuk. A szódabikarbónát feloldjuk 1 kanál tejben, és a cukorszirupba keverjük.

4. A folyadékot belekeverjük a száraz adalékokba. A masszából, egymástól 2-3 cm távolságra, teáskanálnyi halmokat rakunk a sütőlemezre. Villával kissé megnyomjuk. 15-20 perc alatt ropogósra sütjük. Rácsra téve hagyjuk teljesen Kihűlni. Egy hétig eltartható.