SPENÓT PARADICSOMMAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, kés, serpenyő, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, párolás, szűrés, zúzás
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg bébispenót
45 dkg kis méretű, félbevágott lucullus paradicsom
5 dkg vaj
1 nagy csipet reszelt szerecsendió
2 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A fokhagymát puhára pároljuk a vaj felén, hozzáadjuk a paradicsomot, és még 4-5 percig pároljuk.
2. A spenótot egy másik serpenyőben, kevés víz hozzáöntésével 2-3 perc alatt puhára pároljuk. Lecsöpögtetjük, durvára vágjuk, a paradicsomhoz tesszük.
3. A vaj másik felével átmelegítjük. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a szerecsendiót, majd azonnal tálaljuk.