VANÍLIÁS TÖLTÖTT CSÓK Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, sütőlap, sütőpapír, szita
Eljárások: formázás, kikeverés, szitálás, töltés

Adag: 2 tepsi (20-24 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg vaj
1 csipet só
½ dl tej
2 teáskanál sütőpor
2 evőkanál kakaó
12 dkg kristálycukor
16 dkg liszt
A töltelékhez:
½ teáskanál vaníliaaroma
6 dkg olvasztott vaj
18 dkg porcukor

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk két sütőlemezt. A lisztet, a kakaót, a sütőport és a sót tálba szitáljuk.

2. Egy másik tálban a vajat és a cukrot robotgéppel, a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Hozzáadjuk a száraz adalékokat és a tejet. Tovább keverjük.

3. A tésztából diónyi nagyságú golyókat formálunk, és egymástól 5 cm távolságra a sütőpapírral kibélelt sütőlemezre rakjuk. 15-20 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

4. A vaníliatöltelékhez a porcukrot, a vanília aromát és a vajat egy tálban elkeverjük A kihűlt süteményeket párba ragasztjuk a töltelékkel. 7 napig eltartható.