VANÍLIÁS TÖLTÖTT CSÓK Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, sütőlap, sütőpapír, szita
Eljárások: formázás, kikeverés, szitálás, töltés
Adag: 2 tepsi (20-24 darab)
Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk két sütőlemezt. A lisztet, a kakaót, a sütőport és a sót tálba szitáljuk.
2. Egy másik tálban a vajat és a cukrot robotgéppel, a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Hozzáadjuk a száraz adalékokat és a tejet. Tovább keverjük.
3. A tésztából diónyi nagyságú golyókat formálunk, és egymástól 5 cm távolságra a sütőpapírral kibélelt sütőlemezre rakjuk. 15-20 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
4. A vaníliatöltelékhez a porcukrot, a vanília aromát és a vajat egy tálban elkeverjük A kihűlt süteményeket párba ragasztjuk a töltelékkel. 7 napig eltartható.