Fűszeres grillcsirke Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 80 perc  Munkaidő: 25 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: grillrács, kés, kötözőzsineg
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, kötözés, töltés

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 csomag petrezselyem
2 db konyhakész csirke
5 dkg olvasztott vaj
2 db citrom
½ teáskanál édesnemes pirospaprika
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A csirkét folyó hideg vízben kívül-belül alaposan megmossuk, és konyhai törlőpapírral leitatjuk. Belül és kívül megsózzuk-borsozzuk és pirospaprikával bedörzsöljük.

2. A citromokat megmossuk, és négyfelé vágjuk. A petrezselymet megmossuk és a négyfelé vágott citrommal együtt a két csirke belsejébe rakjuk.

3. A combokat és a szárnyakat konyhai fonállal szorosan a törzshöz kötjük, majd a csirkéket forgónyársra fűzzük vagy sütőkosárba befogjuk. Körös-körül beecseteljük vajjal és a kb. 60 percig tartó grillezés alatt az ecsetelést többször megismételjük.

4. A csirkéket a vágódeszkára fektetjük, és mindegyiket négyfelé vágjuk.

Ha csak egyszerű grillkészülékkel rendelkezünk, azt is megtehetjük, hogy a konyhakész csirkét négyfelé vágjuk, mindegyik darabot minden oldalán megsózzuk-borsozzuk és pirospaprikával bedörzsöljük, majd grilltálcára fektetjük.

5. A tálcát olvasztott vajjal bekenjük, és a csirkét többszöri forgatással kb. 20 percig grillezzük.