Fűszeres grillcsirke Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: grillrács, kés, kötözőzsineg
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, kötözés, töltés
Adag: 4-6 főre
Elkészítés:
1. A csirkét folyó hideg vízben kívül-belül alaposan megmossuk, és konyhai törlőpapírral leitatjuk. Belül és kívül megsózzuk-borsozzuk és pirospaprikával bedörzsöljük.
2. A citromokat megmossuk, és négyfelé vágjuk. A petrezselymet megmossuk és a négyfelé vágott citrommal együtt a két csirke belsejébe rakjuk.
3. A combokat és a szárnyakat konyhai fonállal szorosan a törzshöz kötjük, majd a csirkéket forgónyársra fűzzük vagy sütőkosárba befogjuk. Körös-körül beecseteljük vajjal és a kb. 60 percig tartó grillezés alatt az ecsetelést többször megismételjük.
4. A csirkéket a vágódeszkára fektetjük, és mindegyiket négyfelé vágjuk.
Ha csak egyszerű grillkészülékkel rendelkezünk, azt is megtehetjük, hogy a konyhakész csirkét négyfelé vágjuk, mindegyik darabot minden oldalán megsózzuk-borsozzuk és pirospaprikával bedörzsöljük, majd grilltálcára fektetjük.
5. A tálcát olvasztott vajjal bekenjük, és a csirkét többszöri forgatással kb. 20 percig grillezzük.