SÜLT CSIRKE SZÁRÍTOTT PARADICSOM-PESTÓVAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 50 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, serpenyő, sütő, sütőtál, turmixgép, tűzhely
Eljárások: hámozás, pirítás, sütés, turmixolás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db 20 dkg-os, lebőrözött csirkemellfilé
2 evőkanál pirított fenyőmag
1 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só
A pestómártáshoz:
13 dkg napon szárított, olajban eltett paradicsom
másfél dl extraszűz olívaolaj
4 evőkanál pirított fenyőmag
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

1. A piros pestóhoz a szárított paradicsomot, a fokhagymát, az enyhén pirított fenyőmagot és az olajat darabosra összeturmixoljuk.

2. A csirkehúst nagy sütőedénybe vagy tepsibe rendezzük. Mindegyik mellet beolajozzuk, és egy-egy evőkanál pestót teszünk rá. A kanál hátával elsimítjuk a húsok felszínén. (Légmentes üvegben a maradék pestót 1 hétig tárolhatjuk a hűtőben.)

3. A csirkét 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt puhára sütjük, addig, amíg a hús, a legvastagabb részén hústűvel megszúrva, tiszta levet nem ereszt.

4. Pirított fenyőmaggal meghintve tálaljuk.