SÜLT CSIRKE SZÁRÍTOTT PARADICSOM-PESTÓVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, serpenyő, sütő, sütőtál, turmixgép, tűzhely
Eljárások: hámozás, pirítás, sütés, turmixolás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A piros pestóhoz a szárított paradicsomot, a fokhagymát, az enyhén pirított fenyőmagot és az olajat darabosra összeturmixoljuk.
2. A csirkehúst nagy sütőedénybe vagy tepsibe rendezzük. Mindegyik mellet beolajozzuk, és egy-egy evőkanál pestót teszünk rá. A kanál hátával elsimítjuk a húsok felszínén. (Légmentes üvegben a maradék pestót 1 hétig tárolhatjuk a hűtőben.)
3. A csirkét 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt puhára sütjük, addig, amíg a hús, a legvastagabb részén hústűvel megszúrva, tiszta levet nem ereszt.
4. Pirított fenyőmaggal meghintve tálaljuk.