VAJAS PISKÓTA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 70 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: edényfogó, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, sütőpapír, szita, tortaforma
Eljárások: kerek sütőforma bélelése papírral, kevert tészta kikeverése, kikeverés, pihentetés, sütés, szitálás

Adag: 1 szelet (26 centiméteres)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg vaj
20 dkg kristálycukor
4 db tojás
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor
2 teáskanál vaníliakivonat
2 dl tej
20 dkg liszt

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm átmérőjű tortaformát.

2. Tálba szitáljuk a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. Egy másik tálban, robotgéppel habosra keverjük a puha vajat a cukorral és a vaníliakivonattal.

3. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel külön-külön jól kikeverjük.

4. A krémbe apránként, felváltva belekeverjük a száraz hozzávalókat és a tejet. Jól összedolgozzuk, majd a tésztát a formába simítjuk és 45-55 percig, illetve tűpróbáig sütjük.

5. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd a rácsra borítjuk. A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk, és a tésztát teljesen kihűtjük.