Sült libamáj Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Adag: 4-6 főre
vagy
Elkészítés:
1. Egy vastagaljú lábasba tesszük a hájat, a beirdalt vöröshagymát és a fűszereket. Leöntjük vízzel, és lassan kisütjük a hájból a zsírt.
2. A hájat kivesszük és a forró zsírban, kis lángon, óvatosan forgatva, néha meg-megrázva, pirosra (”kérgesre”) sütjük a máj mindkét oldalát.
3. Amikor kész, kicsit hűlni hagyjuk, majd egy mélyebb tálba rendezzük a májat és a hagymákat. Ráöntjük a zsírt, s kihűtjük. Melegen vagy hidegen előételként tálalhatjuk.
Adhatjuk ludaskása mellé, vagy rizibizivel, zöldséges párolt rizzsel, s ha mindehhez még birsalmás, párolt vöröskáposztát is adunk az asztalra, felséges éteket kapunk. Ez utóbbi módon tálalva, érdemes a májat hidegen asztalra tenni. Így jön ki igazán az íze.