ALMA PONGYOLÁBAN, CSOKOLÁDÉÖNTETTEL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 50 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, magház eltávolító, serpenyő, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: bundázás, darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, kimagozás, sütés bő zsiradékban
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A lisztből, a tojásból a sóval és a tejjel sűrű palacsintatésztát készítünk.
2. Az almának kiszúrjuk a magházát, meghámozzuk, és körülbelül 1-1,5 centis karikákra szeljük.
3. Belemártjuk a palacsintatésztába, és bő olajban zsemleszínűre sütjük.
4. Amikor kivesszük, meghempergetjük a vaníliás cukorral összekevert fahéjban, és 2-3 darabot tányérra téve csokoládéöntettel leöntjük. Tálaláskor díszítsük tejszínhabbal, és adhatunk hozzá egy-egy gombóc vaníliafagylaltot is.
CSOKOLÁDÉÖNTET
1. A cukrot és a csokoládét 3 dl vízzel, folyamatos keverés mellett lassú tűzön forraljuk, míg a cukor és a csokoládé felolvad benne. Az edényt levesszük a tűzről.
2. A kakaóport átszitáljuk, 0,3 dl vízzel csomómentesre elkeverjük, kanalanként a csokoládéöntethez adjuk, és folyamatos keverés mellett felforrósítjuk. Forráspontig hevítjük, közben erőteljes mozdulatokkal, megállás nélkül továbbkeverjük. Fedő nélkül 5 percig gyöngyöztetjük, anélkül, hogy újra felforralnánk. Finom szitán áttörjük, és kicsit hűlni hagyjuk.