Cseresznyés-joghurtos töltött pite Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 55 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: csonthéjas gyümölcs magozó, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, sütő, sütőpapír, szita, tortaforma, tűzhely
Eljárások: főzés, kevert tészta kikeverése, kikeverés, kimagozás, sütés, szitálás
Adag: 1 tortaforma (6-8 főre)
Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokra (gázon 4-es fokozatra) előmelegítjük. Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű tortaformát, és kibéleljük zsírpapírral.
2. A lisztet a sütőporral meg a sóval tálba szitáljuk. A tojást a cukor felével habosra keverjük, majd a gép sebességét lejjebb véve beledolgozzuk a joghurt felét és az összes szárazanyagot is.
3. A tészta felét az előkészített formába töltjük, és 10-15 percig sütjük.
4. Közben a cseresznyét egy kis lábosban összeforgatjuk az almával, a konyakkal, a rummal, a cukorral, a fahéjjal és a vaníliával, majd közepes lángon, lefedve 15 percig főzzük.
5. A cseresznyés kompótot az elősütött tortára öntjük, rákanalazzuk a maradék tésztát, és további 10-15 perc alatt (tűpróbáig), rózsaszínűre sütjük. Porcukorral megszórva, melegen kínáljuk, a maradék joghurtot külön tálkában adjuk mellé.