CREPES SUZETTE Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 90 perc  Munkaidő: 90 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, léfacsaró, palacsintasütő, reszelő, serpenyő, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, flambírozás, kikeverés, préselés, reszelés, gyalulás, sütés

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál narancslikőr
1 nagyobb leve és reszelt héja narancs
12 db palacsinta
3 dkg finomított kristálycukor
6 dkg vaj
A díszítéshez:
1 db narancs

Elkészítés:

1. Kisütjük a palacsintákat. (Ha mélyhűtött palacsintát használunk, akkor szobahőmérsékleten, becsomagolva hagyjuk felolvadni, amihez kb. 120 perc kell.)

2. A tálalás előtt 30 perccel fél kávéskanálnyi narancshéjat reszelünk. A narancsot félbevágjuk, és kifacsarjuk a levét (1. kép), melyből 5 evőkanálnyira lesz szükségünk.

3. Elkészítjük az öntetet. Ehhez egy nagy serpenyőben kis lángon addig melegítjük a narancslevet, a reszelt narancshéjat, a vajat és a cukrot, amíg a vaj felolvad.

4. Négybe hajtjuk a palacsintákat (2. kép).

5. Az öntetbe tesszük és átmelegítjük őket.

6. Kis edényben, kis lángon megmelegítjük a likőrt, gyufával meggyújtjuk, és miközben lángol, a palacsintára öntjük.

7. Ha a láng kialudt, a palacsintát előmelegített süteményes tányérokra tesszük, narancsszeletekkel és reszelt narancshéjjal díszítjük.