CREPES SUZETTE Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 90 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, léfacsaró, palacsintasütő, reszelő, serpenyő, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, flambírozás, kikeverés, préselés, reszelés, gyalulás, sütés
Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. Kisütjük a palacsintákat. (Ha mélyhűtött palacsintát használunk, akkor szobahőmérsékleten, becsomagolva hagyjuk felolvadni, amihez kb. 120 perc kell.)
2. A tálalás előtt 30 perccel fél kávéskanálnyi narancshéjat reszelünk. A narancsot félbevágjuk, és kifacsarjuk a levét (1. kép), melyből 5 evőkanálnyira lesz szükségünk.
3. Elkészítjük az öntetet. Ehhez egy nagy serpenyőben kis lángon addig melegítjük a narancslevet, a reszelt narancshéjat, a vajat és a cukrot, amíg a vaj felolvad.
4. Négybe hajtjuk a palacsintákat (2. kép).
5. Az öntetbe tesszük és átmelegítjük őket.
6. Kis edényben, kis lángon megmelegítjük a likőrt, gyufával meggyújtjuk, és miközben lángol, a palacsintára öntjük.
7. Ha a láng kialudt, a palacsintát előmelegített süteményes tányérokra tesszük, narancsszeletekkel és reszelt narancshéjjal díszítjük.