Fortuna gulyás Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 100 perc  Munkaidő: 25 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fazék, kés, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, párolás, pirítás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg kockára vágott burgonya
30 dkg kockára vágott marhalábszár
1 db hámozott, apróra vágott paradicsom
1 db apróra vágott zöldpaprika
1 szál zellerlevél
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál pirospaprika
1 fej apróra vágott hagyma
2 evőkanál olaj

vagy

3 dkg zsír
ízlés szerint só
ízlés szerint csombor
ízlés szerint köménymag

Elkészítés:

1. Kevés zsírban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával és felengedjük kevés vízzel.

2. Mikor zsírjára pirult, beletesszük a kockára vágott marhalábszárat, együtt pirítjuk, majd vízzel puhára pároljuk.

3. Fokhagymával, köménymaggal, zellerrel és csomborral ízesítjük.

4. Később hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, zöldpaprikát és paradicsomot.

5. Ezután sózzuk és puhára főzzük.

6. Végül csipetkét szaggatunk bele.

Csipetke

12 dkg liszt
1 db tojás
1 csipet só

1. A tojásból, víz hozzáadása nélkül, annyi liszttel, amennyit fölvesz, jó kemény tésztát gyúrunk.

2. Rövid ideig pihentetjük, kb. fél ceruza vastagságúra nyújtjuk, majd a tésztalevélből babszemnyi darabokat csipkedünk le.