Tejszínes kéksajtmártás Posted in: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 5 perc Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, hűtőszekrény, keverőtál, konyhai robotgép, műanyagfólia
Eljárások: hűtés, kikeverés
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 és ¼ dl tejszín
25 dkg kéksajt
1 és ¼ dkg almaecet
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. Robotgépben összedolgozzuk a kéksajtot a tejszínnel.
2. Tálba tesszük, hozzákeverjük az almaecetet.
3. Sózzuk, borsozzuk, letakarjuk, és tálalásig a hűtőben tartjuk.
A fenti mennyiségekből másfél csészényi mártást készíthetünk.