Brassói aprópecsenye, ahogyan én készítem Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, kés, lábas, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, elősütés, főzés, hámozás, párolás, sütés bő zsiradékban, zúzás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A krumplit héjastól főzzük meg enyhén sós vízben. A húst a zsíron kicsit pirítsuk meg, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd kevés vízzel felöntve fedő alatt pároljuk puhára (szükség szerint a vizet pótoljuk).
2. A megfőtt burgonyát hámozzuk meg, kockázzuk fel a húskockák méretével megegyezően, majd bő, forró olajban süssük pirosra.
3. A megpuhult húshoz adjuk hozzá a reszelt fokhagymát és a kockára vágott paradicsomot, süssük zsírjára.
4. Keverjük hozzá a megsült krumplikockákat, szórjuk meg a petrezselyemzölddel és a pirospaprikával. Azonnal tálaljuk valamilyen savanyúsággal.