Édes puszedli Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 60 perc  Munkaidő: 35 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fazék, habverő, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, sütőlap, sütőpapír, szűrő, tepsi, tűzhely
Eljárások: blansírozás, darálás, formázás, habverés, kikeverés, pihentetés, pirítás, sütés, tojás szétválasztása

Adag: 1 tepsi (15-18 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db tojásfehérje
10 dkg blansírozott mandula
1 evőkanál fenyőmag
¼ teáskanál mandulaaroma
½ teáskanál őrölt ánizs
10 dkg kristálycukor

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 170 °C-ra (gáztűzhelynél 3-as fokozat). Egy sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk.

2. A mandulát egy tepsiben szétterítjük és 7 perc alatt világosbarnára pirítjuk. A kihűlt mandulát a cukorral robotgépben nagyon finomra őröljük. Tálba öntjük, belekeverjük az ánizsmagot.

3. Egy másik tálban a tojásfehérjét és a mandulakivonatot habosra keverjük. Óvatosan beleforgatjuk az ánizsos mandulát.

4. A tésztából diónyi golyókat formálunk, és az előkészített sütőlemezre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re. A golyókat kissé lelapítjuk, fenyőmaggal megszórjuk, a magokat a tésztába nyomjuk, és 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.