CSOKIMÁZAS PUSZEDLI Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, műanyagfólia, reszelő, sütő, tepsi, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: csokoládé temperálása, darabolás, szeletelés, darálás, formázás, habverés, hűtés, kevert tészta kikeverése, kikeverés, pihentetés, reszelés, gyalulás, sütés, tojás szétválasztása
Adag: 1 tepsi (15 darab)
vagy
Elkészítés:
1. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, sót.
2. Egy másik tálban a tojásfehérjéket kézi mixerrel közepes fordulatszámon habosra keverjük. A mixert magasabb fordulatszámra kapcsoljuk. Óvatosan hozzáadjuk a porcukrot, és kemény, fényes habot verünk. Beleforgatjuk a mandulát, a reszelt csokoládét és a gyümölcshéjkeveréket.
3. A tepsibe elhelyezett 5 cm-es sütőpapír korongokra evőkanálnyi tésztát rakunk, szétlapítjuk. Két órára hűtőszekrénybe rakjuk, és 150 °C-ra előmelegítjük a sütőt (gáztűzhelynél 2-es fokozat).
4. A tésztát 20-25 perc alatt keményre sütjük. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.
5. A fehér és az étcsokoládét külön-külön gőzfürdő fölött felolvasztjuk. A sütemény tetejére csorgatjuk és egy kés hegyével márványmintát rajzolunk.