CSOKIMÁZAS PUSZEDLI Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 30 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, műanyagfólia, reszelő, sütő, tepsi, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: csokoládé temperálása, darabolás, szeletelés, darálás, formázás, habverés, hűtés, kevert tészta kikeverése, kikeverés, pihentetés, reszelés, gyalulás, sütés, tojás szétválasztása

Adag: 1 tepsi (15 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
9 dkg durvára tört fehér csokoládé
9 dkg durvára tört étcsokoládé
4 db tojásfehérje
10 dkg finomra vágott kandírozott gyümölcshéj
9 dkg reszelt étcsokoládé
25 dkg őrölt mandula
30 dkg porcukor
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor
2 evőkanál fehér liszt

vagy

2 evőkanál univerzális liszt

Elkészítés:

1. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, sót.

2. Egy másik tálban a tojásfehérjéket kézi mixerrel közepes fordulatszámon habosra keverjük. A mixert magasabb fordulatszámra kapcsoljuk. Óvatosan hozzáadjuk a porcukrot, és kemény, fényes habot verünk. Beleforgatjuk a mandulát, a reszelt csokoládét és a gyümölcshéjkeveréket.

3. A tepsibe elhelyezett 5 cm-es sütőpapír korongokra evőkanálnyi tésztát rakunk, szétlapítjuk. Két órára hűtőszekrénybe rakjuk, és 150 °C-ra előmelegítjük a sütőt (gáztűzhelynél 2-es fokozat).

4. A tésztát 20-25 perc alatt keményre sütjük. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.

5. A fehér és az étcsokoládét külön-külön gőzfürdő fölött felolvasztjuk. A sütemény tetejére csorgatjuk és egy kés hegyével márványmintát rajzolunk.