ÁFONYÁS, PEKÁNDIÓS KOCKA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 55 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: edényfogó, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, tepsi
Eljárások: darabolás, szeletelés, kevert tészta kikeverése, kikeverés, sütés

Adag: 1 tepsi (20 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 dkg finomra vágott pekándió
12 és fél dkg mélyhűtött áfonya

vagy

12 és fél dkg friss áfonya
½ teáskanál őrölt fahéj
1 csipet só
6 dkg olvasztott vaj
15 dkg kristálycukor
1 db felvert tojás
15 dkg univerzális liszt

vagy

15 dkg fehér liszt
A szóráshoz:
2 evőkanál porcukor

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 23×23 cm-es tepsit kivajazunk.

2. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a fahéjat, sót.

3. Egy másik tálban a vajat, cukrot fakanállal összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást, tovább keverjük. Belekeverjük a száraz adalékot, a pekándiót és az áfonyát. Alaposan összedolgozzuk.

4. A tésztát az előkészített tepsibe terítjük, és 30-35 perc alatt aranyszínűre sütjük, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló már nem ragad a tésztától. A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni. Porcukorral megszórjuk. Kockákra vágjuk.